25 slechte gewoontes die ik als 25 jarige wil loslaten.

Bijgewerkt: 12 aug 2020

Ik ben enige tijd al een kwart eeuw oud en gisteren zat ik in een "laten-we-heel-mijn-leven-eens-overdenken-modus". Er zijn al een aantal gewoontes die ik heb van kleins af aan, waar ik enorm graag van zou afzijn tegen dat ik 30 ben. Howly Tony Chocolonely, ik mag niet denken aan mijn derde decennia.


We hebben allemaal een aantal gewoontes die we graag zouden achter ons laten. Dit is dan ook het topic van vandaag. Nu kan je denken: Rani, waarom zou ik in godsnaam jouw slechte gewoontes willen lezen. I obviously don't know. Misschien haal je er inspiratie uit. Misschien kick je wat op het feit dat andermans leven niet perfect is, misschien wil je al maanden weten of ik een voetfetisj heb of niet, ... Wat de reden ook is, ik ben ervan overtuigd dat jullie hier ook iets kunnen uithalen.1) Op mijn telefoon zitten in bed


Ja uiteraard, als je op je telefoon zit gaat hij kapot. Dus niet meer doen. Mopje! (misschien is domme mopjes maken in mijn blogs ook iets om af te leren). Het gebeurt steeds vaker de laatste tijd dat ik mijn gsm meeneem in de slaapkamer. Dit komt deels omdat ik overdag erg hard werk en mijn vrienden dus amper hoor.


S'avonds is dan een momentje voor mij om contact met anderen in te halen. Maar dat contact hebben met anderen verandert al snel in nachtelijke chatsessies, doorscrollen op YT of zelfs het zien van series.


Het probleem is dat je telefoon blauw licht uitstraalt, wat de productie van melatonine tegenwerkt. Je natuurlijk slaaphormoon geraakt dus verstoord. En ik ben al totaal geen ochtendmens, dus laten we daar nu maar direct mee stoppen.2) Op de snooze knop drukken


Deze heeft wat te maken met de vorige. Het gevolg van mijn late Night activiteiten (klinkt vuiler dan ik bedoel ;) ) is dat ik s'morgens onmogelijk uit mijn bed geraak. Als niemand me komt wakker maken heb ik vaak zelfs niet door dat er een alarm is afgegaan.


Net zoals het gebruiken van een gsm s'avonds laat zorgt ook deze gewoonte voor verwarring in mijn slaapcyclus.3) In mijn bed blijven liggen tot 12 uur s'middags


Toegeven, het gebeurt niet veel meer, maar als ik dan een dagje niets te doen heb blijf ik gewoon doorslapen. En hoewel dat soms enorm veel deugd kan doen, ik zou veel gelukkiger worden van andere activiteiten en een dag gevuld met plezier.4) Me constant vergelijken met anderen op sociale media


Het probleem is dat je jouw eigen compleet realistische wereld vergelijkt met wat een ander jouw wil tonen. En 99% van de tijd is dat een selectie van de allermooiste momenten in het leven van die persoon. Hoe stom dus om daar jaloers op te zijn. Stom, maar ook meer dan menselijk.5) Excuses verzinnen wanneer ik niet durf te zeggen: "Nee ik zou liever me-time hebben"


Soms zou ik zo graag gewoon nee kunnen zeggen. Nee zonder extra uitleg. Nee zonder: sorry dat ik ... Nee zonder: Ik weet dat dit erg belangrijk is voor je en ik wil er echt voor je zijn maar... Gewoon nee zonder excuses. Dan praat ik mezelf ook niet meer in rondjes. Want soms proberen mensen je dan toch nog te overtuigen and I am so over it.


6) Me slechts compleet voelen met een partner


Ik rock op mijn eentje. En ja ik mis soms affectie. En ja ik mis het soms om tegen een muur geduwd te worden (TMI Rani TMI). Maar ik heb een enorm druk leven en er is niet altijd ruimte voor en dat is oké. Plus ik heb mezelf zo enorm goed leren kennen in mijn periode alleen.


7) Geen eten meehebben naar mijn werk


Ik spendeer zoveel te veel geld aan Deliveroo omdat ik s'morgens te lui ben om mijn lunch klaar te maken. Niet elke middag is gemaakt voor poké bowls of wraps met zalm, hoe graag ik dat ook zou willen.


8) Vertrekken zonder opgeladen gsm


Sorry mama, papa, vrienden, collega's. Ik ben veel te vaak onbereikbaar. Eerlijk gezegd zelfs als mijn gsm wel opgeladen is ;) Een deel van mij wil dat veranderen, maar een deel van mij is ook trots dat ik heel veel tijd kan overbruggen zonder 1 keer naar mijn scherm te kijken.


9) Werken na 21 uur


Guilty! En vaak is het zelfs nog later dan dat. Het ergste is in de zetel zitten met mijn laptop op de schoot, want dan doe ik eigenlijk beide zaken niet goed. Zowel werken als ontspannen. Wie heeft dat ooit uitgevonden zelfs.


10) Multitasken


Multitasken is bullshit. Je moet maar eens die oefening doen. Je naam schrijven letter per letter en dan de cijfers 1,2,3,4, ... Daarna moet je eens afwisselen: eerst een letter, dan een cijfer enzovoort. Time je twee keer en zie hoeveel tijd je spaart wanneer je alles apart doet. Eye opening.

11) Heel de dag op een stoel zitten


I really need to lift my but sometimes


12) Zingen in de douche, en de auto, en tijdens gesprekken en in de rij van de kassa, en tijdens het studeren.


Just kidding. Deze zal ik nooit loslaten. NOOIT!


13) Mijn mening veranderen omdat andere mensen hem niet oké vinden


En dit gaat van kleine dingen - ik durf zelfs soms mijn playlisten niet opzetten bij andere mensen uit schrik wat ze ervan gaan vinden- tot grote zaken - zoals met wie ik bevriend ben of met wie ik aan het daten ben.


14) Liegen


Er zijn leugens om bestwil, ja zeker. Maar er zijn maar weinig situaties waarin dit me echt helpt. En eerlijk gezegd werk ik me vaker in de nesten daarmee dan met het gewoon vertellen van de waarheid.


15) Mijn tong uitsteken wanneer ik me concentreer.


Serieus, dat is echt geen zicht


16) Vasthouden aan nutteloze ruzies


Ik heb een heel koppige kant. Ik mag dan wel empatisch ingesteld zijn, wanneer ik het gevoel heb dat ik gelijk heb kan ik daar dagen of zelfs weken of maanden aan vasthouden. Het is niet altijd de beste oplossing en soms moet ik gewoon leren loslaten of wat dieper naar mezelf kijken.


17) Al denken aan wat ik hierna zal zeggen


Soms ben ik niet echt aan het luisteren naar de andere partij omdat ik goed wil overkomen. Dan ben ik in mijn hoofd al aan het overlopen wat ik hierna zou zeggen. Het is uit onzekerheid en ik werk eraan, maar het zou mooier zijn als ik gewoon mijn aandacht bij de andere partij kan houden.


18) Werk uitstellen tot ik het gevoel heb dat het perfect is


En dan heb ik het vooral over mijn ondernemerschap. Niet alles wat ik schrijf moet artikelwaardin zijn en niet alles wat ik maak van courses moet altijd 100% foutloos zijn. Groeien gaat met vallen en opstaan.


19) Weken niet naar mijn grootmoeder bellen


Ik ben praktisch opgevoed bij mijn grootouders en mijn oma is een schat van een vrouw. Ze heeft zoveel gedaan voor mij doorheen mijn leven en ze verdient het om me vaker te horen. Period. Plus er staat altijd taart klaar als ik langskom.


20) Mijn kleren op een stapel gooien


Deze spreekt voor zich. OEPS


21) Niet deftig in een S inrijden


Ik ben 25. Het is echt schaamtelijk dat ik nog vaak 5 keer moet herinrijden vooraleer ik correct genoeg geparkeerd sta

22) Mijn rekening onder nul laten gaan


Zeker wanneer de visa-afrekening op het einde van de maand komt, heb ik er vaak niet goed naar gekeken en heb ik niet voldoende geld meer staan. Hetzelfde geldt vaak aan de kassa in de supermarkt. Echt gênant als je niet eens genoeg geld hebt staan om twee colaatjes te kopen.

23) Geen water drinken


Hydratatie is belangrijk. Wanneer zal ik dat nu eens snappen

24) Teveel in 1 week plannen

Ik stel me gewoon vanaf nu de vraag: wat als dit morgen zou zijn. Zou ik hier dan ook zin in hebben? Is het antwoord nee, dan is de kans groot dat dit ook in de toekomst zo zal zijn en dan leer ik vriendelijk te bedanken. Ook plan ik mijn me-time nu eerst. Plan je andere activiteiten errond.

25) Werk checken op vrije dagen


And on this note, I am out.Hebben jullie slechte gewoontes waar je vanaf wilt of herken je er? Laat het in de comments hier beneden.

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 created met Wix.com

Rani Vandevyvere

Marke, België

info@onest.community

0700.486.290