Als ons leven niet altijd Instagram waardig is, is het dan wel goed genoeg? - Personal story-

Bijgewerkt: 7 jul 2020

Elke dag worden er tot 2 miljard foto's gepost. Elke dag! Betekent dit dan ook dat we in een wereld leven waar elk moment Instagram-waardig is? Let's hope not.


Het is vandaag maandag 27 januari, ik ben al weken aan het werken aan een taak die ik eigenlijk volledig uit het oog verloren was. Ik zit moederziel alleen in een bibliotheek (Hallo lesvrije week!) en mijn deadline is morgen. In plaats van snel door te werken, viel mijn oog een uur lang op Instagram en ik begon na te denken, en niet over intelligentietesten. Sorry Vives.Toen het niet goed met mij ging postte ik alleen maar foto's waar ik glimlachend opstond. Hoewel ik geen Instagram had - ik heb altijd wat achtergelopen op technologie precies ;)- was ik zowel in real life als op sociale media terug te vinden met een glimlach op mijn gezicht. Het is gek hoe ik eigenlijk meewerkte aan de wereld die ik zo haatte. De wereld waarin iedereen het ideale leventje leek te leiden. Het duurde lang voor ik me leerde tonen met mijn ups EN vooral mijn downs.
En toen ik dat deed ging er een wereld voor me open. Mensen die ik jarenlang kende kwamen me zachtjes vertellen dat ze het ook niet allemaal op een rijtje hadden, mijn knapste vriendinnen fluisterden dat ze onzeker waren over die paar kilo's te veel, jongensvrienden vertelden me dat het suckt dat ze altijd hun emoties wegstoppen. En de lijst gaat maar door en door.
Met Onest zou ik het zalig vinden om dat taboe te doorbreken. Mijn zelfvertrouwen is vandaag een 3/10. AND YOU KNOW WHAT, that's okay! Zolang hij niet alle dagen zo laag ligt. Want hoewel er nog altijd dagen zijn dat ik ze niet allemaal op een rijtje heb (en dat zal altijd zo blijven) ben ik gelukkiger dan ooit en is mijn zelfvertrouwen meestal boven een dikke 8!


En weet je hoe dat komt? Door mijn grootste angsten onder ogen te zien. Door imperfect te zijn en iedereen mijn mindere kantjes te tonen. Op het moment dat je dat kan, zul je merken dat je misschien wat mensen verliest, maar dat degene die overblijven bij je passen in good and bad times. En dat je 1 er een beste vriend(in) hebt bijgekregen. JEZELF!


Oke nu stop ik de meligheid.


Maar wat zou ik het zalig vinden als we allemaal deze week op Instagram of Facebook of gewoon in real life even dat masker afzetten. Ga naar buiten met vet haar, huil uit bij een vriend of vriendin, plaats een iets minder flatterende foto, wees eens onvriendelijk tegen iedereen die je slecht behandelt, ... en geniet ervan.


Een deel in de weg naar zelfvertrouwen is het omarmen dat we niet perfect zijn. Hey, blijkbaar geraakt Beyonce soms zelfs haar bed niet uit. Dus hoe zou ik in godsnaam het perfecte leven moeten leiden.


Veel succes xx

Claim gratis je eerste mini-course! Mail me op info@onest.community met de 7-daagse challenge die je graag zou uitproberen en start je kick-ass selfcare journey

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 created met Wix.com

Rani Vandevyvere

Marke, België

info@onest.community

0700.486.290