Waarom het nooit beter wordt dan nu.

Wauw Rani, wat een oprecht deprimerende titel. Dit artikel lijkt misschien een negatieve klemtoon te leggen. Maar het is in principe juist het omgekeerde. Just stick with me.De juiste mindset is key


Heb je ooit al gehoord van het spreekwoord: Je krijgt steeds dezelfde lessen in het leven tot je ze geleerd hebt? Deze klopt volledig. Ik had thematieken die steeds terugkwamen in mijn leven zoals mensen die niet bleken te zijn wie ik dacht dat ze waren. Mensen verlieten me makkelijk en het maakte me pissig. En terecht.


Tot ik besefte dat ik ook aan niemand mijn echte zelf toonde en dat andere mensen geen hoogte kregen van wie ik was. Wie ik echt was onder al die lagen en die perfecte uitstraling. Ik kon gewoon niet veranderen of geen nieuwe banden smeden tot ik eindelijk doorhad welke mindset me tegenhield. Voor mij was dat de overtuiging dat mensen me liever zagen wanneer ik keihard mijn best deed en nooit steken liet vallen. Turns out dat dit net hetgene was waardoor mensen zich niet altijd verbonden met me voelden.


Het kan dus beter worden dan het nu is in de letterlijke zin van het woord. Maar daarvoor dienen je onderliggende overtuigingen te veranderen. En laat overtuigingen nu net iets zijn wat erg moeilijk te veranderen is. Moeilijk maar niet onmogelijk.


Vooral volgende overtuiging is moordend voor je geluk:


Ik zal gelukkig zijn wanneer...


Dit is zo een moordende zin. En voel je niet slecht wanneer je deze zin gebruikt. We doen het bijna allemaal. We zeggen zinnen zoals

- Als ik magerder word, zal ik gelukkig zijn.

- Als ik 2500 per maand verdien, zal ik gelukkig zijn.

- Wanneer ik de juiste partner tegenkom, zal ik gelukkig zijn.

- Wanneer ik tien nieuwe vrienden heb, zal ik gelukkig zijn.

- ...


Er zijn hier enorm veel variaties op, maar de kern blijft hetzelfde. Er moet iets van prestatie geleverd worden, vooraleer we het ware geluk vinden.Je viert je successen niet


Typisch aan mensen die perfectionist zijn is dat ze altijd streven naar het volgende doel. Dat ze inderdaad het beeld hebben van: wanneer ik dit realiseer zal ik gelukkig zijn. Maar je werkt mogelijk maanden zo hard om dan uiteindelijk te beseffen dat je ... jou exact hetzelfde voelt.


Meer nog, mogelijks ligt je aandacht weeral op het volgende doel dat moet bereikt worden. Het is nooit goed genoeg en daarom sta je ook niet stil bij je eigen successen.


Alle zaken die je wilt liggen nu al binnen je bereik


Formuleer het eens anders. Niemand wil perse 2500 euro voor de briefjes papier. Wat wil je eigenlijk? Misschien wil je financiële vrijheid. Misschien wil je meer vrije tijd en wil je meer leuke activiteiten doen.


Kan je een aantal van deze zaken niet al op dit moment in je leven toepassen? Waarom kan dit nu al niet? Ga voor het gevoel, niet voor de prestatie. Doe je nu wat je kan om dat gevoel te bereiken?


Daarom zijn er mensen die heel weinig hebben die gelukkig zijn en mensen die heel veel hebben die ongelukkig zijn. Uiteraard maken bepaalde situaties het leven gemakkelijker. Maar prestaties en dingen die je bereikt, dat is niet alles. Je gevoelens worden bepaald door je gedachtes en overtuigingen. Niet door hoe je leven er objectief gezien uitziet.REALITY CHECK OVER.

Wil je meer tips en real life advice? Volg me op Instagram via onest.community4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 created met Wix.com

Rani Vandevyvere

Marke, België

info@onest.community

0700.486.290