Wat ik leerde uit het daten met fuckboys.

So many of us have been there. Hij neemt je adem weg wanneer je naar hem kijkt. Hij weet precies wat hij moet zeggen en vooral wat hij niet moet zeggen, zodat je aan zijn lippen hangt. Letterlijk en figuurlijk ;) Hij blijkt tot op een bepaalde hoogte altijd een mysterie voor jou. Je hebt het gevoel dat je de beste versie van jezelf moet zijn om zijn interesse te behouden.


Kortom, je speelt eigenlijk een spelletje met elkaar. hoe bewust of onbewust dat ook verloopt.


En ik spreek uit ervaring. Als je nieuw bent op mijn website, ik ben Rani, 25 en vrijgezel. En ik heb er al wel een ingewikkeld datingleven opzitten. Zelf zou ik me omschrijven als een persoon met het hart op de goede plaats (raar om over jezelf te zeggen, maar er is bevestiging haha). Van kinds af aan heb ik geleerd dat people leasen voor mij the way to go is. Mijn jeugd was niet altijd makkelijk en ik leerde bevestiging uit de liefde van anderen halen. Maar daarvoor moest ik wel de meest ideale en meest perfecte versie van mezelf zijn.


Qua vrienden heb ik al erg veel stappen gezet. Ik ben omsingeld met een groepje dat ik voor alle geld in de wereld niet zou willen ruilen. Maar dan komt het relatieleven.

Laten we eerlijk zijn. Ik had me mijn liefdesleven op 25 toch helemaal anders voorgesteld. Wanneer ik zo een 12 jaar was, zag ik mezelf aan 25 in een liefdevolle jarenlange relatie. Samenwonend met een partner, misschien al een kindje op de weg. En ik zeg niet dat dit het ideaalbeeld is om na te streven, maar mijn beeld is toch heel erg veranderd.


Doorheen de jaren heb ik geleerd mijn verwachtingen van jongens steeds lager te leggen. Ze luisterden vaak niet naar mijn grenzen. Ik kon er niet volledig mezelf bij zijn. Het fysieke primeerde. Ik beloofde mezelf dat ik een zachte, respectvolle en lieve partner waard was. En dan komen we bij een aantal maanden geleden. Opnieuw leerde ik iemand kennen. Hij leek alles te hebben. De charme, de intelligentie, hij was gevat, had een goede job, zag er goed uit, ... Maar er gingen een aantal alarmbellen in mijn hoofd af waar ik niet naar luisterde.
De signalen die je negeert


- Ik kon met hem niet over emoties praten. Ik durfde geen belangrijke zaken delen. Niet over mijn verleden of mijn depressie. Maar hey, we kenden elkaar uiteindelijk nog niet lang zou je zeggen. Klopt! Het ging echter veel verder. Wanneer ik een slechte dag had, of twijfelde aan mezelf, voelde dat ook niet bespreekbaar.


- Hij bleef een mysterie voor mij. Hoe hard ik er ook mijn job van maakte (ik ben niet voor niets psycholoog) om hem te lezen. Hij vertelde me dat hij vaak het commentaar kreeg dat anderen hem niet begrepen. Daar zag hij echter de graten niet van in. Niemand hoefde hem te begrijpen. Hij was van niemand en niemand moest zijn diepste geheimen kennen.


- Hij liet me vaak dagen wachten op een antwoord. Iets wat hij in het begin van het daten helemaal niet deed. Daarnaast overtuigde hij me ervan dat het iets positiefs was. Hij leefde niet op zijn gsm. En was dat niet iets wat ik wou? Iemand die inzet moment leefde. En dan kwamen de berichtjes en telefoontjes om 2 uur s'nachts. Met hoe was je dag? ("Welke dag bedoel je idioot? Degene die 2 uur geleden begon of degene die gisteren eindigde waarin ik niets van je hoorde? Hoe dan ook, je bent te vroeg en te laat tegelijk want ik wil slapen"). En ook daar geef je je eigen spin aan. Zo lief dat hij aan me denkt wanneer hij gedronken heeft. Oké, nu ik het neerschrijf besef ik dat dit redelijk dom is. Maar wel herkenbaar denk ik.


- Hij complimenteerde me niet terug wanneer ik iets liefs tegen hem zei. Op het moment dat ik het echter beu werd, leek hij het precies aan te voelen en zei hij iets geweldigs. Zo bleef ik constant streven naar die bevestiging en de mooie woorden die ik van hem zou kunnen krijgen.


- En dan the big bomb. Hij maakte het uit met mij volledig out of the blue. En oh ja, hij kon er niet echt een reden aan geven. Want ik was een fantastische vrouw en ik moest niet huilen, want hij zou hier ook super hard van afzien.


Hij ging ongelofelijk snel door naar iemand anders. En ik bleef in pijn achter. Maar niet getreurd. Ik leerde opnieuw ongelofelijk veel over mezelf.


Wat ik leerde:


- Er is nog werk aan de winkel in de overtuiging dat ik de best mogelijke partner verdien. Wanneer ik te horen krijg dat iemand echt goed voor me zou zijn en dat hij een hart van goud heeft, denk ik automatisch: "Verdien ik dat wel"? "Er zijn zoveel intelligentere, mooiere, lievere meisjes op de wereld." Het heeft geen zin van me constant te vergelijken met anderen.


- Ik heb nog een aantal niet volledig verwerkte trauma's uit het verleden. Doorheen de jaren heb ik er enorm aan gewerkt, maar het heeft wel iets gedaan met mijn beeld van wat liefde voor mij kan zijn.


- Als iets te goed gaat, heb ik de neiging te vluchten. Dit om mezelf te beschermen. Maar eigenlijk doe ik mezelf al dus vooraf pijn om nadien geen pijn te hebben. And to be honest, that doesn't make any sense.


- Ik hoef niet altijd mijn perfecte zelf te zijn bij een partner. Er mag een stilte zijn. Er mag een ruzie zijn. Er mogen een aantal saaiere dagen na elkaar zijn.


- Communicatie is key. Het is een cliché, maar het is een cliché voor een reden. Er is iets sexy aan mysterieus zijn. Maar als het iets is waar je op de lange termijn voor wil gaan, dan moet je alles (of toch heel veel) kunnen delen met elkaar.


- Ik wil het in het vervolg rustig aan doen. Er is heel veel waarde in iemand rustig leren kennen. En ik geef toe dat dat ongelofelijk moeilijk is in tijden van Tinder en Happn en alle andere dating apps. Want wat als er iemand anders zijn pad kruist en hij afgeleid is? Het is precies als bij het kopen van een huis tegenwoordig. Je moet zo snel mogelijk beslissen of alle goede zijn bezet. Maar ik wil me niet meer laten opjagen. Waar is de tijd van iemand rustig leren kennen? Van vertrouwen hebben in de ander als prioriteit.


- Leg de lat niet te laag. Maak een lijstje van je nice to haves en must haves in een partner. Neem dat briefje desnoods overal mee naartoe.

27 keer bekeken0 reacties

© 2019 created met Wix.com

Rani Vandevyvere

Marke, België

info@onest.community

0700.486.290